Thursday, 4 July 2013

Benda yg menyenangkan

Yeaahh hari ni super rajin, so ada 2 entry dlm masa 1 hari.. huahuahua.. sapa yg tak suka sila jgn baca ok.. blog ni diwujudkan utk diri aku sendiri.. bkn utk org lain pun..
Lately aku perasan ada bebrapa perkara yg aku suka sgt.. Bila tgk benda2 ni mesti nak beli / nak tgk / nak ada.. Tapi belum tahap obses ok.. just meminati.. Lets check it out..

1st - Warna Ungu














Sekarang sgt2 suka benda yg berwarna ungu.. Asal pegi shopping baju / tudung, mesti terlekat kat yg warna ungu.. bila selak almari mak aiii byk yer baju & tudung warna ungu.. over la plak.. semua dok ungu.. kadang mcm agak bosan bila officemate tegur.. "ko ni byk yer baju ungu".. hahaha.. aku pun tak perasan sebelum ni yg aku purple lover...


2nd - Football Match











Suka tgk bola.. bila ada football match aku tak tgk citer lain.. layan bola lg menarik minat aku.. hahaha.. tp zaman skrg tak pelik kan perempuan minat bola.. dah jd kebiasaan dah.. Kalo Selangor lawan lg lah tak penah miss..


3rd -  Kasut Baby


Haaaaa suka sgt tgk kasut baby.. super duper cute.. geram sgt.. memandangkan dua2 anak buah aku lelaki so choice utk kasut baby boy agak terhad sikit compare dgn kasut2 baby girl ni.. sgt suka tgk kasut baby.. colourfull lg.. raya ni mmg plan nak beli kan my nephew sorang sepasang kasut yg cute2.. operasi mencari akan bermula tak lama lg.. hehehe


4rd - White Gold Ring


  


Last but not lease.. suka tgk white gold ring.. Aku kalo pegi Tesco Bukit Tinggi sebelum naik escalator, sebelah tu ada kedai emas yg jual white gold, mesti nak singgah dok usha satu2.. hahaha.. suka tgk.. Utk memiliki tunggu lah kawin nnt je.. Ke mana lah tau ada seseorg yg nak hadiahkan ke.. hahaha.. sgt berangan..

Something will happen end of this year...

Alhamdulillah.. sehingga hari ni aku masih diberi peluang untuk terus hidup di bumi Allah.. Guess what?? I'm getting better.. yeeaahh.. no more crying when i want to sleep.. no more Radzie in my head.. kadang2 tu ade la.. but it become 100% Radzie not in my heart anymore.. Wow sebulan aku blh fully recover.. back to normal.. its amazing.. kuasa Allah.. Aku lebih tenang skrg ni with my new life.. hehehe..

Radzie dah mula slow down.. maybe die dah baca apa yg aku tulis di blog ni.. dan dah mula terima hakikat yang kami tak de jodoh.. Alhamdulillah.. aku sentiasa doa yg terbaik utk die..

Yang paling buat aku excited, something will be happen on end of this year.. hopefully everything will going smooth.. Tapi benda ni belum lg dibincangkan dgn parent aku.. harap sgt tiada aral melintang dari kedua2 belah pihak.. akan dibincangkan lepas raya ni.. agak2 sempat tak? sempat kot kan.. bkn apa pun.. Benda ni berlaku dgn pantas.. but the two of us ready for it.. Maybe some of  my friend will told that i was the desperate woman.. Entah lah.. Aku bkn desperate, tp mungkin ini takdir aku.. siapa tahu kan.. Semua ni rahsia Allah..

Mmg mula2 rasa mcm tak percaya.. dan aku dah byk kali fikir betul ke keputusan yg aku buat ni.. InshaaAllah kalo niat kita baik, Allah akan tunjuk jalan utk kita.. Terima kasih byk2 sbb dtg dlm hidup sy saat sy perlukan seseorg.. Tp kehadiran awk kali ni lain.. Kehadiran yg membawa hajat besar utk memiliki sy dgn cara yg halal.. Fadzil Amry Bin Adam..

Thursday, 20 June 2013

Muhasabah diri


Kadang kala kita berdoa untuk kuat, tapi banyak pula dugaan yang datang.. kadang-kadang kita minta cerdik, tapi masalah pula yang bertandang.. Kadang-kadang kita minta kebahagian, tetapi kekecewaan pula menjelang.. Aku pasrah.. Ya Rahman Ya Rahim berilah aku kekuatan utk meneruskan kehidupan ini...

Menulis kerana itu cara aku memberitahu diri, menulis kerana itu cara aku memahami erti, menulis kerana ia dan diri ini sudah sebati, menulis kerana itu satu cara aku menentang kesedihan hati.. Agar suatu hari nnt bila ajal menjemput, tulisan tinggal sebagai rakaman tentang kehidupan ku.. kehidupan yang mengajar aku tentang erti kesabaran dan ketabahan..

Maaf jika ada yg terasa dengan setiap patah yg ditulis dlm blog ni...